JP Galeria - шаблон joomla Форекс

10 éves a Tabán!

.

RC066

Egy csodaszép őszi szombaton klubunk alapításának tizedik évfordulóját a magyar Rotary Gift of Life – Ajándékozz életet nemzetközi programja sikereivel együtt ünnepeltük Budapest egyik legszebb panorámájú szállodájában, heti találkozásinak színterén, a Marriott Hotelben.

A Rotary Club Budapest-Tabánt, a főváros hetedik Rotary klubját 2004-ben alapította hat aktív és tizennégy új tag, szándékuk szerint egyszerre képviselve a rotarista tradíciót és az új baráti közösségek friss látásmódját. Akkor jótékonysági tevékenységünk fókuszába az önhibáján kívül  hátrányos helyzetű, de valamilyen területen kiemelkedően tehetséges fiatalok támogatását állította.

Az utóbbi években e mellett szívbeteg gyermekek kerültek a középpontba:
A Gift of Life –Ajándékozz Életet (GOL) projekt nem csupán Klubunk legnagyobb szabású vállalkozása volt, hanem a Magyar Rotary eddigi talán legfontosabb jószolgálati projektje is, amelynek három évig viseltük gondját. Követve a GOL alapelveit, olyan szívrendellenességgel született kisgyermekek műtétjét szerveztük és finanszíroztuk, akik e segítség nélkül meghaltak volna.

A GOL keretében elvégzett szívműtétek költségesek. Egy kisgyermek gyógyulása átlagosan 2 millió forintba került. Ezért is használtunk ki minden alkalmat adományok gyűjtésére. Tízéves születésnapunk is egy ilyen alkalom volt, így charter ünnepségünk egyúttal Gift of Life Gála is volt egyben. A tombolajegyek megvásárlásával vendégeink is részesei lehettek ennek a nagyszerű vállalkozásnak. Kelemen Henrietta szépségkirálynőt, a Miss Universe Hungary 2014. évi győztesét sikerült megnyerni, hogy minél több adományt tudjunk összegyűjteni.

A Gála fellépői, Ducza Nóra, Iván Alexandra, Jász Andráa, a CimbaliBand, a Tango Escuela és a Madarak Tánczenekar művészetükkel támogatták klubunk jótékonysági céljait. Köszönjük nekik!
Örömmel számolhatunk be róla, hogy a gála „jószolgálati szaldója”  közel két és fél millió forint lett.

Fantasztikus 10 évet záró fantasztikus est volt!

 

Copyright © 2018 RC Budapest-Tabán